Ciorba de perisoare din soia

de Valclaudia in Mancaruri de post, 5 Dec 2015 | 11443 vizualizari

 

ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 ardei diferit colorati
  • 100 gr. granule de soia
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri legume deshidratate
  • 1 borcan zarzavat pentru ciurbe (telina, morcov, patrunjel, pastarnac)
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 2-3 linguri sos de soia
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 6 linguri cu varf de faina alba
  • mix din boabe de piper
  • cca 2-3l apa plata
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 linguri de faina pentru modelarea perisoarelor
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • telina verde
  • leustean in otet dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din soia:

Punem granulele de soia la fiert in apa cu 1 lingurita de vegeta de legume.

Lasam sa se umfle pe foc, apoi la racit.

Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucatele.

Punem legumele la sotat in 2 linguri de ulei pentru 2-3 minute.

Adaugam legumele conservate din borcan, apa plata, foaia de dafin, mixul din boabe de piper si apa scursa de pe granulele fierte.

Granulele de soia fierte si racite le punem intr-un castron incapator, adaugam doua linguri de ulei, sare de Himalaya dupa gust, legume deshidratate, piper macinat si 6 linguri de faina, amestecam sa obtinem o compozitie omogena.

Desprindem cu mana din compozitia obtinuta (bucati de marimea unei mingi de ping-pong), le trecem prin faina, apoil le lasam la plonjat in ciorba de pe foc.

Fierbem perisoarele pana se ridica la suprafata, adaugam apoi sosul de soia, rosiile pasate,leustean in otet dupa gust.

La final presaram vedeata proaspata (telina, marar, patrunjel), lasam cateva minute oala acoperita sa se intrepatrunda aromele si serivim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza murata-de post