Ciorba de peste

de Tuxedo in Ciorbe, 9 Dec 2013 | 43601 vizualizari

 

Nu stiu cat de mult va place voua ciorba de peste dar noua ne place foarte mult si imi pare rau ca nu fac mai des pentru ca este o ciorba usoara si delicioasa, numai buna in zilele cu dezlegare la peste si chiar si in timpul anului.

De data aceasta am facut cu peste alb, oceanic, nu cu peste de rau, si a iesit o minunatie de ciorba acrita cu bors si dreasa cu leustean verde!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: pentru o oala de 4 l
  • 2 pesti (500 gr fiecare, curatati de mate si solzi) eu am folosit tilapia
  • o ceapa
  • 1 morcov mare (sau 2 mai mici)
  • o radacina de telina sau 2-3 tije verzi
  • 1 pastarnac
  • 1 litru bors acru (sau dupa gust)
  • sare
  • 3 linguri orez
  • ulei (4-5 linguri)
  • 250 ml suc de rosii facut in casa
  • leustean si patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Se curata pestele de solzi si de mate, se spala bine si se bucateste. Daca pestele este proaspat, puteti pastra si capatanile. Il tinem la rece pana cand pregatim ciorba.

Legumele se spala si se toaca marunt dupa preferinta, apoi se soteaza in cateva linguri de ulei.

Cand au inceput sa se inmoaie, le acoperim cu apa fierbinte (cam 1, 5 l) si le lasam sa fiarba.

Cand sunt aproape fierte putem sa adaugam orezul si sarea si lasam sa fiarba pana cand orezul este fiert complet. In acest moment adaugam sucul de rosii , lasam sa dea un clocot, apoi adaugam borsul si lasam sa fiarba si cu acesta. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa fierbinte, dar avem grija sa lasam loc si pentru peste

Nota: Borsul se da in fiert inainte de a-l adauga in ciorba!

Carnea de peste se adauga in ciorba la final, cand borsul a dat in fiert!, se lasa cateva minute pana cand s-a albit , se stinge focul si se adauga verdeata tocata marunt.

Se serveste cu mare pofta alaturi de o mamaliguta si o tuica fiarta . Eu nu am facut mamamliga dar merge si cu paine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Ksenya 1

25.09.2016, 12:10

ce ar merge acum

kytz 1

14.09.2017, 11:37

Foarte bună!!!

dantes 1

28.01.2021, 08:04

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bors de peste - 2