Ciorbă de porc cu zeamă de varză

de ionix in Ciorbe, 4 Ian 2011 | 6215 vizualizari

 

este o ciorbă mai groasă...

 

INGREDIENTE

  • circa 0,5 l zeamă de varză
  • câteva oase de porc
  • 3 l apă
  • o bucată de ţelină
  • 3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • două role de tăiţei
  • 3 linguri cu zarzavat
  • o legătură cu pîtrunjel proaspăt
  • sare, piper
  • o cutie cuburi de roşii
  • două cepe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de porc cu zeamă de varză:

Oasele de porc se lasă în apă rece de seara iar apoi se mai spală în câteva ape.

Între timp pregătim legumele: ceapa tăiată cubuleţe, ţelina curăţată şi lasată întreagă, păstârnacul tăiat fâşii, morcovii tăiaţi cubuleţe.

Se pun la fiert iar după primul clocot punem legumele, zarzavatul şi cozile de pătrunjel legate. Trebuie spumată din când în când.

Când carnea este fiartă se adaugă zeama de varză, puţin câte puţin. Zeama de varză trebuie dată într-un clocot înainte de a o turna în ciorbă.

Zeama de varză nu o turnăm toată, ci o turnăm pe rând pentru a acri ciorba cât ne dorim. Punem şi roşiile cubuleţe iar apoi lăsăm să dea într-un clocot.

Punem sare şi piper după gust iar apoi punem tăiţeii. Mai lăsăm 5 minute, oprim focul şi punem pătrunjelul proaspăt tocat.

Se serveşte fierbinte cu un ardei iute şi ţuică.

 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

cantitatea de zeamă de varză diferă în fruncţie de cât de acră este sau sărată

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de porc cu zeamă de varză" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

ionix 1

05.01.2011, 10:05

Luk... şi pe gustul meu...

Roxy... nu este o ciorbiţă grea... eu pap doar zeama

Teo... aşa zice şi soţul meu

Lăcrămioara şi Diva... mersic

Bucataras Medi 1

05.01.2011, 17:14

Minunata..............

kamy 1

05.01.2011, 19:33

buna buna 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de porc