Ciorba de porc cu zeama de varza

de vishinelu in Ciorbe, 6 Mar 2013 | 3246 vizualizari

 

Ca romanul e mare amator de ciorbe asta o stie toata lumea. Ca e mare amator de carne de porc, nici asta nu e un secret. De aceea va propun aceasta ciorba de porc acrita cu zeama de varza.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame carne de porc
  •  2 cepe
  •  2 morcovi
  •  2 radacini de patrunjel
  •  1 telina medie
  •  5 cartofi
  •  2 linguri bulion
  •  1 litru zeama de varza
  •  leustean
  •  piper
  •  ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu zeama de varza:

Este la alegerea voastra ce fel de carne folositi. Eu am optat pentru ceva cu mai putina grasime.Punem carnea taiata cubulete la fiert in 4 litri de apa si o fierbem cam 30-40 de minute (pana cand se limpezeste apa) luand spuma care se formeaza.

Adaugam legumele si ceapa taiate dupa bunul plac (rondele, bastonase, date prin razatoare) si lasam sa fiarba in jur de 30 de minute. Eu am pus si un strop de ulei, carnea neavand asa de multa grasime. Puteti verifica din cand in cand daca s-au fiert legumele si carnea.

Dupa ce s-au fiert legumele, adaugam bulionul si mai dam un clocot, dupa care punem si zeama de varza. Aici puteti pune in functie de cum va place. Eu am folosit cam 1 litru, dar puteti pune mai mult daca o vreti mai acra, sau mai putin daca nu va place asa de acra.

Lasam sa mai dea cateva clocote, stingem focul, punem leusteanul si acoperim cu un capac lasand-o 10-15 minute sa se aseze toate aromele.

Merge de minune cu ardei iute murat sau ne-murat :)

Sa aveti pofta si nu uitati: Gatiti cu pasiune si sigur va iesi ceva bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

diaconta 1

06.03.2013, 23:42

Da,imi plac si mie ciorbele cu zeama de varza,mai ales ca aveam o zeama de varza delicioasa anul asta

MotanLaOale 1

07.03.2013, 08:59

Rocsi 1

08.03.2013, 20:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Soleanca (Ciorba ruseasca)