Ciorba de sfecla cu costita afumata

de Rocsi in Ciorbe, 27 Iul 2013 | 13426 vizualizari

 

Indiferent de anotimp la noi in frigider este saptamanal ciorba, de legume, de pui, de sfecla, nu conteaza, dar ciorba sa fie. De data acesta am ales o ciorba de sfecla, cu cartofi, putina afumatura si a iesit foarte buna. Va invit la o portie fie rece, fie calda, cu smantana, cu ardei iute...E dupa cum doriti!

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi maricei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 sfecle
  • patrunjel verde
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • o costita afumata
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de sfecla cu costita afumata:

Spalam sflecla, o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert. Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Costita o trecem pe sub un jet de apa rece, pentru ca mai pun doamnele de la magazin mana pe ea, apoi o taiem bucati.

Intr-o oala punem 6-7 litri de apa, costita si transferam pe foc. Cand incepe sa fiarba luam spuma, in caz ca se formeaza, apoi acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi maricele. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ardeiul kapia, galben ii curatam de seminte si ii taiem bucatele mici. Rosiile le decojim si le tocam. Incercam costita si cand este fiarta mai bine de jumatate adaugam cartofii, ceapa, morcovul si ardeii. Fierbem 10 minute, adaugam rosiile, pasta de gogosari si patrunjel verde tocat. Cand sunt fierte toate legumele punem sfecla rasa, dam gust cu sare si piper. La urma acrim cu bors, dupa gust, pe care il fierbem separat intr-un ibric. Mai dam cateva clocote la ciorba apoi inchidem aragazul.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de sfecla rosie, arome bogate și culoare intr-un preparat traditional romanesc