Ciorba de toamna

de Sylvia in Ciorbe, 24 Sep 2010 | 6502 vizualizari

 

Va propun astazi aceasta ciorba lejera de toamna care a adunat in ea fara vreun plan initial bine stabilit culoarea si aromele toamnei

 

INGREDIENTE

  •  Pentru ca vroiam sa fac o ciorbita rapida m-am uitat ce e prin frigider si am ales cateva legume :
  • o tija de telina verde cu frunzele ei cu tot,
  • un morcov,
  • o rosie, 
  • un fir de ceapa verde,
  • o jumatate de ardei rosu, 
  • 2 linguri de mazare verde,
  • 2 linguri de porumb ,
  • o cutie mica de boabe de fasole prefiarta,
  • sare,
  • piper,
  • un cub natural de legume facut de mine,
  • o lingura de ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de toamna:

Preparare : intr-un vas punem lingura de ulei de masline si adaugam ceapa verde taiata rondele, morcovul, ceapa si tija de telina taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam ardeiul taiat cubulete si adaugam 2 litri de apa, condimentam cu sare si piper proaspat  macinat  si lasam sa fiarba 10-12 minute.

   Am adaugat dupa aceea boabele de porumb, rosia taiata cubulete si fasolea boabe prefiarta care mai trebuia lasata doar 2-3 minute. Ciorbele de legume sunt simplu de facut dar trebuie respectat timpul de fierbere la fiecare leguma pentru ca la sfarsit sa fie toate gata in acelasi timp.   La sfarsit mai dregem cu sare si piper daca trebuie, stingem fosul si adaugam dupa acteva minute frunzele de telina taiate nu foarte marunt. Lasam  vasul acoperit cu capac sa se intrepatrunde si  mai bine aromele si o servim fierbinte. O aroma perfecta pentru o zi de toamna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii