Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc

de Sylvia in Ciorbe, 27 Sep 2010 | 50654 vizualizari

 

Este una din ciorbitele mele preferate stau si ma gandesc de ce o fac asa de rar poate pentru ca lista de ciorbe preferate e foarte lunga in cazul meu si mereu vreau sa testez o noua aroma …..Aceasta ciorba este destul de des intalnita in Ardeal, imi place intotdeauna vara cu varza aceea de vara proaspata si moale….asa ca am profitat ca am gasit si aici o varza de genul asta si am facut aceasta ciorba

 

INGREDIENTE

  •   Avem nevoie in primul rand de varza eu am avut o capatana mica si am dat-o pe razatoare cat mai fin posibil
  •  Pe langa asta mai avem nevoie de
  • cateva costite afumate de porc  si o bucata de carne mai macra de porc  ( eu pun mereu si o bucata de pulpa de porc ),
  • o ceapa de marime medie,
  • un morcov,
  • un ardei rosu,
  • 2-3 rosii decojite,
  • 100 ml bulion,
  • sare,
  • piper,
  • putin marar verde ( eu am pus marar cu sare de la borcan) si neaparat cimbru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc:

Preparare : se spala si se pregatesc bucatile de carne, costita se feliaza si pulpa de porc se taie cubulete mai mari. Intr-un vas mai  mare eu am folosit ceaunul meu de 4 litri se pune carnea la fiert cu apa rece si o crenguta de cimbru. Dupa ce a fiert 20 de minute au am adaugat legumele tocate marunt : ceapa, morcovul si varza, mararul  si am mai lasat sa fiarba 15-20 minute. Dupa ce e aproape fiarta si varsa adaugam rosiile si ardei taiati marunt.

   Mai lasam sa clocoteasca la foc mic vreo 5 minute si adaugam bulionul si mai dregem cu sare si piper daca trebuie. Punem inca o crenguta de cimbru verde si inchidem focul.

 Se serveste fierbinte,  cu putin cimbru verde maruntit presarat direct in farfurie. Noi am mancat-o cu paine de casa , un adevarat deliciu. Se poate adauga si smantana sau iaurt gras dar eu nu am spurcat ciorba :) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu afumatura- luscos ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Aletta 1

12.06.2015, 13:26

Si mama mea mai face cateodata,fiind de origine maghiara si pot sa confirm ca e o bunatate!!

Sylvia 1

12.06.2015, 16:50

vai ce pofta mi s-a facut trebuie sa mai fac unul

Xandrinne 1

09.12.2015, 06:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume