Ciorba greceasca de porc

de mihaelar63 in Ciorbe, 25 Sep 2017 | 5591 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Sidy https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-greceasca-de-pui-44896.html. Este o ciorba hranitoare, usor de preparat. Pentru specificul grecesc, am mai adaugat putin oregano.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne pulpa porc
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie -zeama
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri orez
  • 1/2 lingurita oregano grecesc uscat si maruntit
  • sare
  • piper mozaic proaspat rasnit
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba greceasca de porc:

  1. Carnea se taie cuburi.
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Pentru inceput se marunteste morcovul cu ajutorul robotului de bucatarie. [Dati cateva impulsuri pentru a controla maruntirea. Nu dorim sa obtinem o pasta].
  4. Morcovul maruntit se trage in putin ulei. Astfel veti obtine o culoare frumoasa la ciorba.
  5. Restul legumelor se taie bucati mari si apoi, se maruntesc si acestea.
  6. Turnati deasupra morcovului doi litri de apa.
  7. Adaugati carnea si legumele. Sarati si fierbeti timp de 30 minute.
  8. In acest moment, adaugati orezul si oregano.
  9. Lasati la fiert, foc mediu, inca 10 minute.
  10. Galbenusurile se bat bine cu zeama de lamaie. Adaugati smantana si omogenizati. Adaugati treptat un polonic de zeama calda si amestecati.
  11. Reduceti intensitatea fierberii si adaugati ouale cu smantana in oala, amestecand usor.
  12. Piperati dupa gust.
  13. Gustati si sarati/ acriti, daca mai este nevoie.
  14. La servit, adaugati mult patrunjel verde tocat.

                         Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Morcovul maruntit se trage in putin ulei. Astfel veti obtine o culoare frumoasa la ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba greceasca de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba dupa taierea porcului