Ciorba padurarului (de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 15 Mar 2016 | 12391 vizualizari

 

Ideea acestei retete mi-a venit pe cand colindam duminica padurea, in cautarea urzicilor. M-am trezit si cu leurda si grausor. Ce sa fac cu ele? Mi-a venit in cap o reteta, in care majoritatea ingredientelor sa fie luate din padure. De aici si vine denumirea ei.
Reteta de post!

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov tocat
  • 1 ceapa tocata
  • 1 radacina patrunjel tocat
  • o cana ghebe spalate si tocate mai mare (eu am avut la congelator)
  • o mana hribi uscati pusi de cu seara la inmuiat
  • o lingura pasta tomate
  • o farfurie adanca urzici alese si spalate bine
  • o legatura leurda spalata
  • o legatura grausor de padure spalat
  • o legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei
  • 1 litru apa
  • 2 litri supa legume
  • 2 linguri pasta de corcoduse pentru acrit
  • sare
  • piper
  • rondele ardei iute pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba padurarului (de post):

Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul  le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul, calim ceapa pana devine aurie, adaugam ghebele tocate si hribii inmuiati si tocati .

Sotam la foc potrivit cam 8 minute, adaugam pasta de tomate mai lasam 2 minute. Urzicile  si grausorul le tocam si le adaugam peste ciuperci.

Lasam totul la inabusit cam 4 minute si adaugam totul  in oala cu legume. Pasta de corcoduse o diluam cu putina supa de legume si o adaugam in oala.

Turnam si  restul de  supa. Amestecam, lasam sa fiarba la flacara mica 5 minute. Potrivim de sare si piper.

La sfarsit adaugam leurda tocata amestecam totul si oprim flacara. Servim dupa 2 ore.

Optional se  serveste cu patrunjel si rondele de ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca nu aveti pasta de corcoduse se poate inacri si cu bors

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba padurarului (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Ksenya 1

21.03.2016, 07:54

Multumesc

katty 1

21.03.2016, 08:28

Bag seama ca padurarul asta al tau are gusturi bune. Trebuie sa fie delicioasa!

Ksenya 1

21.03.2016, 10:23

Katty,are ,altfeli n-ar iesi asa...deh...pretentiosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci si leurda