Ciorba putin picanta

de dantes in Ciorbe, 24 Mar 2021 | 2310 vizualizari

 

O ciorba gustoasa si satioasa

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartof alb
  • 200 gr morcov
  • 1 buc ceapa rosie
  • 70 gr telina apio
  • 3 catei usturoi
  • 10 ml ulei
  • 750 ml stoc de legume
  • 350 gr mazare boabe din conserva
  • 120 ml smantana de gatit
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita praf de nucsoara
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper alb macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba putin picanta:

Ceapa, telina, usturoiul se taie marunt, cartofii se curata si se taie in cubulete, morcovii se taie in rondele.

Se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand continuu. Se adauga morcovii, cartofii, telina, usturoiul si toate ierburile si condimentele si se lasa la calit 2 minute

Se adauga stocul de legume, se da la foc mare si se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se adauga mazarea si se lasa la fiert pana cand toate legumele sunt fierte.

Intr-un castron amestecam foarte bine amidonul cu smantana de gatit. Se adauga peste ciorba impreuna cu vinul alb si se mai lasa la fiert 3-4 minute.

Daca o doriti mai lichida adaugati stoc sau apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba putin picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel a bucatarului