Ciorba radauteana

de kamy in Ciorbe, 8 Feb 2011 | 8138 vizualizari

 

Denumirea am vazut-o la Anca,dar eu fac ciorba asta de cand gatesc.Dupa ce m-am invatat sa fac ciorba de burta,ptr ca mama mea nu manca asa ceva,am facut ceva asemanator cu carne de pui,in ideea ca v-a manca si de burta,dar nu am reusit sa o conving.

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe pui
  • 4 morcovi
  • o telina potrivita
  • 1 ceapa
  • 4 oua
  • 500 gr.smantana grasa
  • 8-10 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • sare
  • concentrat de pui
  • cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Pulpele spalate bine le-am pus la fiert impreuna cu morcovii si telina taiate bucati mari si ceapa intreaga.

Cand incepe sa fiarba spumati des.

Dupa ce s-a fiert bine carnea,se scoate impreuna cu legumele pe un platou si le lasam sa se raceasca putin.

Legumele( ceapa o aruncam)le paseram bine cu blenderul si le adaugam in supa.

Carnea(fara pielita si oase)o rupem fasii si o adaugam in supa.

Punem toate la fiert,adaugam sare,concentrat daca doriti,si usturoiul zdrobit.

Albusele le batem putin cu sare si le adaugam in supa care clocoteste,amestecand energic cu un tel sa nu se formeze bucati mari de albus.

Intr-un castron incapator se bat bine galbenusele cu zeama de la o lamaie si se adauga smantana.

La 5 min dupa ce oprim focul, adaugati cate un polonic de supa in amestecul de smantana,pana ajunge la temperatura supei,dupa care adaugati in ciorba dresul,amestecand bine.

Eu nu pun verdeata,doar cimbru din cand in cand.

Se serveste cu ardei iuti.

pofta buna!!!

TIPS-URI

1

de data asta i-am dat Sabinei sa bata albusele,si mi le-a batut bat(a crezut ca fac praji)asa ca am fost nevoita sa pun putina apa in ele sa le inmoi dupa care le-am adaugat in ciorba

2

am facut ciorba intr-o oala de 5 l

3

usturoi pune fiecare dupa gustul lui

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu carne de porc si legume