Ciorba radauteana a la Gaby_d

de Corinuta in Ciorbe, 11 Ian 2015 | 9982 vizualizari

 

Am luat ciorba lu' Gaba si am facut-o varza! :))) De fapt ingredientele-s aceleasi, doar modul de preparare difera, dar e foarte buna. Mi s-a spus ca seamana cu ciorba de burta... io nu stiu, ca d-aia nu mananc :D

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 linguri unt
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 1 felie de telina
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 legatura patrunjel verde
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g smantana cu 30% grasime
  • 2 galbenusuri de ou
  • sare, piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana a la Gaby_d:

Se curata cepele si se toaca marunt, apoi se pun la calit in untul topit. Morcovii si telina se curata si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc putin impreuna cu ceapa. Pieptul de pui se spala si se taie felii. Se caleste si acesta impreuna cu legumele. Dupa cateva minute  se adauga 3 litri de apa fierbinte, se pun frunzele de dafin si putina sare si piper. Se fierb aprox. 30 de minute sau pana este fiarta carnita, apoi se ia de pe foc. 

Se spala patrunjelul si se toaca marunt, apoi se adauga la ciorba fierbinte. Acrim ciorba cu zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper. Cateii de usturoi ii curatam si ii pisam, apoi ii amestecam cu smanatana si cu galbenusurile. Luam 2-3 polonice de ciorba si le turnam peste smantana, apoi amestecam bine. Se toarna amestecul in oala, peste ciorba si se omogenizeaza, apoi e gata de servit.

Foarte simplu de facut si delicioasa!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de zeama de lamaie, puteti acri ciorba cu otet sau bors, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana a la Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana a la Motan