Ciorba rapida de cartofi cu carnati picanti

de mihaelar63 in Ciorbe, 24 Noi 2018 | 3929 vizualizari

 

 La aceasta reteta am folosit o bucata de carnat picant unguresc de Bekescsaba cu boia. Nu mai ai nevoie de mare lucru sa dai gust si culoare unei ciorbite de cartofi.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri otet mere
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 tija de telina verde apio
  • 1 bucata carnat afumat picant unguresc cu boia [ 250 gr ]
  • suc de rosii /smantana -optional
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba rapida de cartofi cu carnati picanti:

  1. Curatati si spalati cartofii, morcovii si ceapa.
  2. Spalati patrunjelul verde si tija de telina.
  3. Taiati rondele carnatul unguresc picant.
  4. Ceapa se taie cubulete, morcovii rondele.Telina se taie si ea marunt.
  5. In uleiul fierbinte se prajesc carnatii cu boia sa elibereze aroma si culoarea.
  6. Tot acum sotati ceapa si morcovul. Sarati usor.
  7. Turnati in oala doi litri de apa fierbinte si lasati sa dea in clocot 10 minute.
  8. Adaugati cartofii taiati cuburi si telina verde.
  9. Fierbeti pana cartofii si morcovul sunt  patrunsi.
  10. Am acrit cu otet de mere.
  11. Daca puneti suc de rosii, mai lasati sa fiarba cateva minute.
  12. Gustati si sarati/Acriti daca mai este nevoie.
  13. La servire se presara pe deasupra patrunjel verde tocat.

             Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Cine doreste poate pune si smantana in aceasta ciorba .

2

Folositi putina sare pentru inceput carnatul afumat este si el sarat.

3

Gustati si mai puneti sare daca este necesar la sfarsitul prepararii.

4

Langa ciorba puneti ceapa si ardei iuti, la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba rapida de cartofi cu carnati picanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu carnati si zeama de varza