Ciorba taraneasca cu leustean

de mihaelar63 in Ciorbe, 2 Iun 2017 | 21006 vizualizari

 

  Ani intregi nu am folosit leustean la ciorbe. Consideram ca are o aroma prea puternica. In ultimii doi ani, de cand il cultiv, m-am amorezat de el si il folosesc periodic. Am dorit sa prepar costita de vitel. In primul rand, am pus costita sa fiarba in apa cu sare. Zeama am folosit-o la prepararea unei gustoase ciorbe taranesti.
     Intrucat este o ciorba taraneasca, o prezint in frumoasa farfurie mostenita de la bunica mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 l zeama de carne [ vitel]
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 3 cartofi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija telina Apio
  • 1 cana varza verde tocata
  • 1/2 cana mazare verde
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1 cana bulion de rosii
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingura leustean verde tocat
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca cu leustean:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte  marunte.
  3. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert morcovii, telina si patrunjelul.
  4. Cand acestea incep sa se inmoaie -dupa 10 minute, se adauga varza tocata si mazarea verde.
  5. Condimentati cu pasta de ardei iute.
  6. Dupa inca 5-10 minute de fiert, se pune in ciorba ceapa, patrunjelul verde si leusteanul tocate marunt.
  7. Tot acum, se pune si ardeiul rosu taiat cubulete.
  8. Ardeiul pus in acest moment nu isi schimba culoarea mult si isi pastreaza din calitatile nutritive.
  9. La sfarsit, se amesteca ciorba cu bulionul de rosii si se mai da un clocot.
  10. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  11.   Serviti ciorba taraneasca cu leustean si patrunjel verde, presarate deasupra.

              Pofta buna !!!!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare- reteta video