Ciorba taraneasca - cu peste afumat

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Dec 2018 | 4112 vizualizari

 

 Zilele acestea am preparat masa strict cu ingrediente aflate prin frigider , balcon , dulapuri . Asta in dorinta de a mai face loc si a evita risipa . Ciorba aceasta a iesit una pe cinste , nici ca se putea mai buna .
,, Mancare romaneasca "

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata peste afumat cu lemn de fag [ macrou-de calitate ]
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 dovlecel
  • 1 rosie
  • 1 cana mazare verde- congelata
  • 1 cana fasole boabe rosie- fiarta
  • 1 mana buna de varza taiata fasiute
  • 1 tija mare uscata de leustean
  • 1 tija mare uscata de tarhon
  • 1 gogosar rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • 3 cartofi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca - cu peste afumat:

  • Legumele se curata si se spala.
  • Ceapa se toaca marunt. La fel si rosia.
  • Ardeii se taie cubulete. Dovlecelul si cartofii se taie cuburi.
  • Sotati in ulei fierbinte ceapa si patrunjelul. Adaugati ardeii.
  • Cand acestea au inceput sa se inmoaie puneti pasta de rosii si amestecati.
  • Pasta rosii trebuie sa se prajeasca usor. Atentie sa nu se arda.
  • Turnati deasupra 2 l apa fierbinte. Sarati.
  • Incalziti apa cu ajutorul fierbatorului. Astfel veti scurta si timpul de fierbere.
  • Lasati sa clocoteasca zeama 10 minute.
  • Puneti in ciorba pestele afumat, tijele uscate de ierburi, rosia tocata, cartofii, varza si dovlecelul.
  • Rolul pestelui afumat este sa dea gust bun ciorbei. Daca as fi dorit sa-l folosesc pentru aspect, il puneam la sfarsitul fierberii.
  • Dupa inca 10 minute se incearca legumele daca sunt patrunse si se pun fasole si mazarea verde. Piperati.

TIPS-URI

1

Incalziti apa cu ajutorul fierbatorului. Astfel veti scurta i timpul de fierbere.

2

Atentie cand prajiti pasta de rosii sa nu se arda . Aceasta operatiune are dublu scop. Va da o culoare foarte frumoasa ciorbei si legumele se vor fierbe mai usor.

3

Rolul pestelui afumat este sa dea gust bun ciorbei .Daca as fi dorit sa-l folosesc pentru aspect il puneam la sfarsitul fierberii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca - cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de castraveti murati cu smantana si tarhon