Ciorba taraneasca de cartofi

de Lau in Supe/Ciorbe, 13 Aug 2018 | 4810 vizualizari

 

 
Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 10 cartofi
  • 3 frunze telina
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta de rosii (facuta in casa)
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 200 g slanina afumata
  • 4-5 linguri sos de la friptura
  • bucati de friptura
  • bors de putina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de cartofi:

In uleiul de la friptura adaugam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa.

Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min.

Adaugam cartofii, 1 cana cu apa si lasam sa fiarba 5 minute, dupa care completam cu apa, frunzele de telina tocate, 1/2 legatura de leustean, resturi de friptura si lasam sa fiarba cca 15-20 minute (pana ce este cartoful fiert pana la jumate cum zice bunica).

Adaugam rosiile tocate si bucatile de slanina pentru a da gust ciorbei ,bors acru dupa gust si lasam sa fiarba cca 5 min.

Intr-un bol batem ouale cu smantana, leusteanul si adaugam treptat zeama pana ce ajunge la temperatura ciorbei.

Turnam amestecul in oala cu ciorba, moment in care scoatem bucatile de slanina (nu le aruncam ca sunt asa bune cu mamaliga zice bunica) si sincer cu un catel de usturoi langa slanina tare bun este. Acum este momentul daca vrem sa adaugam o mana de fidea.

Lasam sa fiarba 2-3 clocote, oprim focul si adaugam patrunjel verde.

Pregatim bolurile si servim ciorba cu ceapa rosie alaturi si noi o servim cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca