Ciorba taraneasca de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 20 Dec 2014 | 11546 vizualizari

 

Mereu pun separat cozile si capetele de peste . Se prepara cea mai buna ciorba din ele .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capete , cozi de crap
  • 500 gr medalioane de mreana
  • 100 gr macrou afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mici
  • 1 ceapa galbena
  • 6 catei usturoi
  • 10 cm praz
  • 1/2 telina mica
  • 1 felie de varza
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute
  • 4 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 pahar mazare verde congelata
  • 1 pahar suc de rosii
  • 3-4 felii gogosari in otet + zeama de la ei
  • marar verde
  • telina verde
  • tarhon congelat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de peste:

Legumele se curata , se spala .

Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa .

Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul  asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se taie cuburi . Sarati.

Legumele se calesc usor in ulei , se adauga pasta iute de ardei , se amesteca si se adauga 3-4 l apa ,macroul afumat , foaia de dafin si crenguta de cimbru .

Dupa 10 minute se pune cartofii, mazareasi varza taiata fideluta .. Dupa inca 10 minute se pune si sucul de rosii .

Puneti pestele in ciorba si dati un clocot de 5 minute la foc mic [ sa nu se imprastie ].

Se adauga gogosarii rosii in otet , feliati . Se drege gustul cu zeama de pe gogosari.Se aduga tarhonul , mararul si telina verde .

Serviti ciorba . In fiecare farfurie puneti cate un medalion de mreana si serviti cu verdeata presarata deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare