Ciorba taraneasca de vacuta

de ArianaBala in Ciorbe, 28 Iul 2011 | 6944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cap de piept de vita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 cartof mai maricel
  • o mana de mazare ( aprox. 100g )
  • o mana de fasole verde ( aprox 100g)
  • 2 ardei grasi
  • cateva felii de ardei iute
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 rosie bine coapta
  • 500 ml zeama de varza
  • patrunjel, leustean
  • smantana de casa (optional)
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vacuta:

Punem carnea la fiert in apa cu sare. Dupa ce da cateva clocote aruncam apa, spalam carnea, si o punem din nou la fiert in apa curata.

Cand carnea este fiarta bine (incepe sa se desprinda de pe os), o scoatem si o lasam sa se raceasca ca sa putem scoate carnea de pe os( daca este fara os, o lasati in oala).

Curatam telina, pastarnacul si morcovul, le taiem cubulete si le pune in oala.

Le lasam sa fiarba 10 minute si punem si ceapa,cartoful, mazarea si fasolea verde.

Cand toate legumele sunt aproape fierte, punem si ardeiul gras.
Dupa ce au fiert bine, punem pasta de tomate si rosia decojita si taiata cubulete mici, lasam sa dea cateva clocote si punem zeama de varza.

Mai lasam sa clocoteasca 5 minute, punem sarea, piperul, cateva feliute de ardei iute si luam oala de pe foc si punem si patrunjelul si/sau leusteanul.
 

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de pui a la grec