Ciorba taraneasca de vitel

de cristinne in Supe/Ciorbe, 10 Iul 2010 | 10170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vitel
  • morcovi: 2 bucati;
  • telina: 1 bucata
  • radacina patrunjel:1 bucata
  • cartofi: 2 bucati
  • dovlecei: 1 bucata
  • ulei: 4linguri
  • apa: 1,5 l
  • condimente: sare, piper, maghiran, oregano, curry, ardei uscat,
  • patrunjel, marar
  • 2 rosii tocate fin;
  • 2 cepe;
  • 1 ardei gras rosu sau verde;
  • smantana;
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de vitel:

Se taie cubulete carnea de vitel si se pune intr-un vas cu apa la fiert. Se spumeaza din cand in cand, dupa caz. Separat in alta oala, se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei alaturi de morcov, radacina de patrunjel, telina rasa si ardeiul taiat cubulete. Se amesteca continuu pana se inmoaie legumele. Se toarna apa ( cata ciorbita doriti sa iasa, in cazul meu- 1,5l) si se lasa la fiert. Se scoate carnea de vita din celalalt vas si se adauga in cel cu legumele ca sa fiarba toate impreuna. Dupa cca 1,5ore (ca vita fierbe greu) se adauga si cubuletele taiate in prealabil de cartofi si dovlecel. Se mai lasa 20 min si se adauga si condimentele. Se gusta daca e carnea fiarta . Daca este fiarta. se adauga si rosiile tocate marunt. La final se presara si verdeata tocata fin. FIecare, dupa preferinta va servi ciorbita impreuna cu 1 lg de smantana si cu un ardei iute. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sidy 1

11.07.2010, 10:03

Buna tare de tot !!! Si daca are si smantana si un ardei iute, cu siguranta ca e pe placul meu !!!! mai ai loc de furcu ? merg sa-ti trimit si eu...

Teo 1

11.07.2010, 23:27

ai asezat-o perfect , mie de-asta imi place , ca e ...taraneasca !

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba "In sfarsit a venit primavara!"