Ciorba taranesca de legume

de divainbucatarie in Ciorbe, 23 Mai 2011 | 10048 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 -7 buchetele conopida
  • 6 -7 buchetele brocolli
  • 100 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel mic
  • 1 gulie mica
  • 1 morcov
  • 1/2 telina mica
  • 1 cana suc de rosii
  • sucul de 1 lamaie
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 ramurele de leustean
  • 1 legatura cu patrunjel verde
  • 1 frunza dafin
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • 1 catel de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taranesca de legume:

Calim ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul gras pe care le-am tocat cubulete, in 2 linguri de ulei.

Tocam restul legumelor, cu exceptia buchetelor de conopida si brocoli, le punem in oala impreuna cu legumele calite, acoperim cu apa si le punem sa fiarba timp de 15 -20 minute.

Dupa cele 20 de minute asezonam cu sare si piper, punem leusteanul, frunza de dafin, catelul de usturoi, sucul de rosii si cel de lamaie. Adaugam conopida si brocoli si lasam sa fiarba inca 10 minute.

O servim calda, cu patrunjel verde tocat si smantana, dar merge si rece pe timpul verii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taranesca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de toamna