Ciorbita a la Moldova

de luminita20_2006 in Ciorbe, 17 Iun 2009 | 6361 vizualizari

 

e o reteta care merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 2 sfecle mici
  • 2 morcovi
  • 6 cartofi noi
  • 1/2 varza mica
  • 200 gr pastai
  • 1 dovelecel
  • 1 l bors
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura partunjel
  • 1 ceapa
  • sare
  • delicat
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita a la Moldova:

Se curata legumele. Sfecla si morcovul se dau prin razatoarea mare, cartoful se taie cubulete, la fel si bostanelul insa cuburi mult mai mici, iar varza fideluta. Se pune intr-o oala ulei la incins apoi sfecla, morcovul si varza, se pune capac si se lasa sa se imoaie, se amesteca doin cand in cand, apoi se adauga pastai , dovelecelul si cartoful. Se adauga ~2.5 l apa. Cand incepe sa fiarba se adauga ceapa taiata marunt si se condimenteaza. Separat se pune la fier borsul su un pic de cimbru. Cand sunt gata legumele se adauga borsul ; dupa ce da in clocot se pune leusteanul, iar dupa ce a fost luat de pe foc se pune si partunjeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita a la Moldova" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Bucataras 1

06.10.2009, 22:49

Him...si mie imi place sa pun sfecla acra (din borcanele ce se gasesc in supermarketuri) in ciorba ... borsul rusesc se face cu sfecla

luminita20_2006 1

07.10.2009, 13:10

borsul acasa la mama il face ea ...dar aici il cumpar de la o batranica..e bors de casa si e tare bun

andreea_angelo 1

02.12.2012, 22:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu costita afumata