Ciulama de ciuperci

de Zamfira in Mancaruri de legume, 4 Mar 2013 | 10633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci (2 conserve de ciuperci)
  • 2 cepe
  • 1-2 ardei kapia sau ardei gras
  • 5 catei de usturoi
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri faina
  • 200 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • ulei
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Curatam ciupercile si legumele (se pot folosi ciuperci din conserva si ardei de la congelator). Tocam ceapa marunt, calim in ulei si adaugam boia dulce. Adaugam ciupercile feliate, ardeiul tocat marunt. Lasam sa fiarba fara apa pentru ca legumele lasa apa. Dupa 10 minute putem adauga un pahar de apa (doar cat sa acopere usor mancarica), adaugam si bulionul.

Pisam usturoiul, iar patrunjelul il tocam marunt. Dupa o fierbere 30-35 minute adaugam usturoiul. Amestecam faina cu smantana si o aducem la temperatura mancarii, adaugand incet, incet din zeama fierbinte peste smantana, apoi fierbem totul impreuna inca 2-3 minute. In final adaugam patrunjel verde tocat.

Putem servi cu mamaliguta fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

susu 1

10.03.2013, 11:47

arata foarte bine, ce culoare minunata are

adry88 1

26.10.2013, 10:55

place mult

adela_64 1

26.10.2013, 15:18

Inghit in sec. Cred ca e o bunatate ! La favorite cu ea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci