Ciulama de ghebe

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 10 Oct 2010 | 28637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un bol cu ghebe
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 canita lapte
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ghebe:

Ghebele se spala bine se curata si se pun la fiert intr-o oala cu apa cu un strop de sare vreo20-25 min.

dupa ce s-au fiert ii lasam putin la scurs.

ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt

intr-o tigaie punem untul .

cand acesta s-a topit adaugam ceapa si o lasam putin sa se inmoaie la foc potrivit.

apoi turnam laptele si faina .

invartim bine ca sa nu se formeze cocoloase.

adaugam si ghebele.

lasam 10 min pe foc apoi punem usturoiul pisat.

mai dam 2-3 clocote si adaugam si smantana.

condimentam cu sare si piper,mai lasam maxim 5 min pe foc si gata mancarea.

noi am servit cu o salatica de varza si niste dovlecel pane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

11.10.2010, 11:16

multumesc fetelor...medi multumesc de vizita(am observat eu k iti sunt cam draga)
nadina am papat..din astia pap si eu

ionix 1

11.10.2010, 19:03

eu nu pap dar iau pt al meu sot

Rocsi 1

11.10.2010, 19:30

nici nu iti dadeam sa manci stai linistita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi deliciosi