Ciulama de pui cu ciuperci

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2014 | 4281 vizualizari

 

Multe personae fac ciulamaua cu ciuperci sau cu pui )carnita sau pipote); mie imi place sa o fac si cu pui si cu ciuperci :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 redacina patrunjel
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 kg ciuperci champignon proaspete
  • 10 linguri mari cu faina
  • 150 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 300 ml lapte dulce
  • 1 legatura mare marar
  • sare, piper,2 lingurite Maggi "secretul gustului gaina"
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Pulpele de pui le spalam si le punem la fiert in 2,5 l apa rece; dupa ce spumam, adaugam legumele intregi(morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa ); punem si putina sare ca sa prinda gust.Lasam la fiert pana se patrunde bine carnea si scade putin zeama.

Ciupercile le curatam de pielite si le feliem.Incingem untul intro tigaie si punem ciupercile; lasam pe foc pana se inmoaie putin; zeama care se lasa de la ele nu trebuie sa scada. Presaram si peste ele putina sare.

Punem uleiul intro cratita, il incingem putin si apoi adaugam faina; amestecam bine si "prajim "putin,apoi stingem cu laptele si cu supa pana obtinem consistenta unei smantani.Punem ciupercile cu tot cu zeama lasata si amestecam bine, apoi punem carnita desfacuta in franjuri.Piperam, adaugam si cele 2 lingurite de Maggi si daca mai este cazul mai punem sare.Lasam pe foc cateva clocote - vreo 5-10 minute maxim.

La final punem marar proaspat tocat si servim cu mamaliguta sau fara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

20.11.2014, 21:20

Bunica 1

20.11.2014, 21:40

Claudia ,ce ciulama buna!

claudiaO 1

21.11.2014, 11:23

ce ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos alb