Ciulama de teci

de Ancutsa in Mancaruri de legume, 16 Iun 2016 | 3588 vizualizari

 

Preferatea tatalui meu este ciulamaua de teci. Este o reteta de primavara foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • cateva fire de verdeata (patrunjel si marar);
  • 10-15 pastai de fasole verde;
  • 1 ceapa uscata;
  • 1 legatura ceapa verde;
  • 4 linguri cu varf cu faina;
  • 1 litru de lapte.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de teci:

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde.

Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare.  Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un minut, apoi se adauga o ceasca cu apa, se pune capacul si se inabusa. Cand scade apa, se mai completeaza cu apa. Se fierbe astfel inabusit cam 15-20 de minute, pana se fierbe fasolea.

In acest timp, se pune laptele separat la fiert intr-un vas. Cand fierbe, se ia focul.

Dupa ce s-a fiert fasolea, se adauga in cratita 4 linguri cu varf cu faina si se stinge totul cu lapte.

Laptele se pune cu polonicul, nu tot odata, ci cate un pic, amestecand continuu  pentru a evita cocoloasele.

Se subtiaza dupa gust. Cand clocoteste, este gata.

Se serveste cu mamaliga calda.

 

 Numar de portii: 4

Timp total: aprox 1h

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2014/06/ciulama-de-teci.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de teci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Panacris 1

17.06.2016, 12:48

dantes 1

18.06.2016, 13:25

Buna!

Ancutsa 1

20.06.2016, 16:43

multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci champignon