Ciuperci la ceaun cu mamaliga

de Sylvia in Mancaruri de post, 7 Noi 2010 | 18224 vizualizari

 

Poate pentru ca este o toamna tarzie si capricioasa, poate pentru ca imi e dor mereu, inainte de caderea primei zapezi ,de copilarie….nu stiu exact motivul … dar in aceste zile am cautat sa regasesc gustul bucatelor mancate in copilarie si care mi-au ramas in minte . Asa ca azi va fi mancare de ciuperci facuta la ceaun cu mamaliga calda.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de 500 grame de ciuperci champinion spalate si taiete lamele fine,
  • o ceapa mica tocata fin,
  • o lingurita de boia,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete mici ( imi place mie cum rasare intre ele ),
  • un cub de legume natural facut de mine  
  • o lingura de ulei,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • o lingura de smantana,
  • o lingurita de faina si putin lapte rece
  • atrunjel proaspat maruntit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci la ceaun cu mamaliga:

Punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa si ardeiul tocate fin, lingurita de boia, cubul de legume, putina sare si piper  si ciupercile.

 Le lasam cateva minute sa se caleasca in sucul propriu si apoi adaugam o cescuta de apa si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 minute , amestecand din cand in cand.

  Dupa ce s-au facut ciupercile si a scazut apa mai dregem cu condimente daca trebuie, adaugam lingura de smantana si turnam peste ciuperci  lingurita de faina amestecata in prealabil cu o jumatate de cescuta de lapte rece ca sa avem un sos mai dens.  Amestecam cu grija, stingem focul si adaugam patrunjelul maruntit. Se serveste calda cu mamaliga….este un deliciu pe cat de simplu pe atat de aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la ceaun cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

kukibella 1

27.11.2012, 12:23

delicioase

cristeena20 1

27.11.2012, 12:28

mmmmmmmmmm--...nu e corect!!!!!arata super!!si eu vreau

Bya Ralu 1

22.03.2013, 14:02

ce bun!yammy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hummus cu cartof dulce