Ciuperci vineciori la cuptor

de Bunica in Mancaruri de post, 10 Iun 2016 | 3879 vizualizari

 

Pentru această mâncare delicioasă, ca pentru toate relele bune este vinovată Cleme;) Ea mi-a cumpărat vineciori, m-a învățat cum să-i prepar și vă prezint ce-a ieșit. Dacă vreți să știți de ce se numesc așa...................întrebați-o !

 

INGREDIENTE

  • 500 g. ciuperci vineciori
  • 5 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml. vin
  • sare
  • pipre după gust
  • 1/2 legătură mărar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci vineciori la cuptor:

Ciupercile se spală și se pun într-un vas termorezistent.

Usturoiul curătat și tocat se pune peste ciuperci.

Sărăm ,piperăm totul.

Adaugi vinul și uleiul și dăm vasul la cuptorul încins la 170 grade până scade sosul.

Scoate din cuptor și presară mărarul tocat mărunt.

Servește cu mămăligă sau ca garnitură la friptură.

TIPS-URI

1

Ciupercile se spală repede sub jet de apă,altfel absorb multă apă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci vineciori la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

AndrutzaP 1

13.06.2016, 09:50

Rahela Velicu 1

13.06.2016, 22:43

RuxyRux 1

31.07.2016, 23:26

Mi-ai adus aminte de copilarie Buni scumpa mea...pe atunci mergeam si le culegeam din padure....mai pune-ma acum...n-as mai avea curaj ...arata bune de tot!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu ciuperci