Clafoutis cu capsune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 5278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsune
  • 16 linguri cu faina
  • 8 linguri cu zahar
  • 600 ml lapte proaspat
  • 6 oua mari
  • 2 linguri cu unt pentru uns tava
  • coaja rasa de la o portocala
  • optional: esente de rom si/sau vanilie
  • zahar tos pentru pudrat clafoutis
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu capsune:

Mixam ouale impreuna cu cele 8  linguri cu zahar, adaugand apoi, rand pe rand, faina, laptele, esentele si coaja de portocala.

Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam uniform capsunele.

Compozitia obtinuta, asemanatoare celei pentru clatite, o turnam peste capsune.

Punem vasul in cuptorul preincalzit si coacem clafoutis pana ce trece testul clasic, cel al scobitorii.

Pastram vasul in cuptor, pana ce se raceste treptat, moment in care putem presara zaharul tos.

Se serveste rece. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Personal evit pe cat de mult posibil folosirea esentelor artificiale. De aceea recurg la coaja rasa de portocala sau lamaie, dar si la frunzulite proaspete de menta, la scortisoara sau orice se preteaza desertului in cauza.

2

Dex-ul accepta ambele forme "capsuni/capsune"

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

07.06.2015, 14:30

Ce-mi place!

RuxyRux 1

10.06.2015, 19:30

Arata incredibil! Imi place mult Dya scumpa!

Dya Daniela Andrei 1

10.06.2015, 22:28

Va multumesc si va pup cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, iaurt si cacao