Clatite cu umplutura de dovleac placintar

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Feb 2016 | 4261 vizualizari

 

Clatite rumenite, cu dragoste pregatite. 
 

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 100 ml sana;
  • 100 ml apa minerala;
  • doua linguri ulei;
  • doua linguri de gris, cu varf;
  • 4 linguri de faina, cu varf.
  • Umplutura:
  • 250 g de dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
  • 100 g zahar;
  • o lingurita de scortisoara.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu umplutura de dovleac placintar:

Umplutura:

Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara si se amesteca.

Clatite:

Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga sana, apa minerala, uleiul, grisul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 7 clatite).

Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.

Clatitele se servesc umplute cu dovleacul placintar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu umplutura de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mascarpone si jeleu de tapioca