Clatite umplute cu legume

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2011 | 9109 vizualizari

 

O reteta inspirata de ceea ce aveam prin frigider :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru foile de clatite:
  • sare,
  • 1 pahar cu apa,
  • 2 pahare cu lapte,
  • 2 oua,
  • faina cat cuprinde,
  • optional chimen si rozmarin
  • Pentru umplutura:
  • sunca/muschi,
  • legume: morcovi, telina, pastarnac, ceapa, ardei gras, ardei iute, ciuperci, praz, rosii, broccoli
  • condimente: sare, chili, oergano, rozmarin,
  • 1 ou si o cana cu smantana pentru a lega umplutura,
  • cascaval pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu legume:

Taiem legumele rondele (sau pe lung, dupa preferinte), le condimentam si impreuna cu sunca/muschiul le punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Daca este necesar putem adauga un pahar cu apa. Cand legumele devin translucide adaugam smantana batuta cu ou si amestecam pana se leaga totul. Lasam inca 5 minute pe foc. 

Intre timp, pregatim umplutura pentru clatite prin omogenizarea ingredientelor, dupa care coacem foile pe ambele parti. Dupa ce am copt toate foile, trecem la umplerea lor cu legume, le "legam' pachetele si le punem la cuptor intr-o tava unsa cu unt. Le lasam la cuptor pentru 40-50 de minute. Cu 10 minute inainte de a le scoate le presaram cu cascaval. Se servesc calde.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

kamy 1

20.03.2011, 19:56

la ce foame am in mine le mancam si daca nu aveau carne ms f bune

gabryale 1

24.03.2011, 10:53

o sa le prepar si eu astazi si apoi va spun cum au iesit,....deja mi-e foameeee!!!

Dya Daniela Andrei 1

24.03.2011, 13:38

Asteptam pareri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu costita afumata si legume