Cod negru cu mujdei si mamaliga

de DIANA B in Peste, 9 Aug 2011 | 10846 vizualizari

 

Trebuia sa fac si ceva din peste , asa ca m-am dus la congelator , am scos o punga mare de cod file si ... m-am scos. Am gatit cel mai gustos cod negru cu mujdei si mamaliga

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file de cod
  • condiment ptr peste
  • faina
  • 1 capatana de usturoi
  • ulei
  • malai
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod negru cu mujdei si mamaliga:

Reteta de cod negru cu mujdei si mamaliga  se prepara rapid si cu un rezultat excelent. Hai sa povestim cum se face:

Am lasat pestele la decongelat, apoi l-am spalat, l-am uscat, l-am portionat, l-am condimentat si l-am lasat 20 de minute sa-si ia gust de la condiment. Intr-o tigaie teflon am pus uleiul la incins, am dat bucatile de peste prin faina si le-am prajit cate 5-7 minute pe fiecare parte.

Am facut si maioneza de usturoi (stiti voi cum ... usturoi pisat , amestecat cu sare si frecat cu uleiul , firisor subtireee).

Am trecut si la adevarata arta mamaliga, regina preparatului: intr-un tuci de la mama lui (executat de fratii caldarari) am pus apa si sare si neaparat ulei (capata un gust si-un aspect, ma-sa), pana la clocotire. Se adauga malaiul in ploaie si cu ajutorul telului se amesteca bine si se lasa la fiert, neaparat 20 de minute, dar nu mai mult de 25. Cand incepe sa se dezlipeasca de pe tuci, o putem rasturna pe platou. Nu v-am dat si cantitati ... fiecare face cat se mananca la masa respectiva, si ca sa nu va mint, chiar nu stiu ... dupa o vesnicie de ani, o fac pe de rost si functie de ce-i la masa: peste, friptura (potrivit de moale), la branza cu smantana sau burduf, moale .

Cod negru cu mujdei si mamaliga... un deliciu! Am zis!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod negru cu mujdei si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

DIANA B 1

10.10.2011, 09:44

Medi , , dar mai facem si atunci ...

DIANA B 1

10.10.2011, 09:45

Mihaela , cu prima ocazie te anunt solemn

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 08:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dorada regala cu sos de ghimbir