Colac

de nadina73 in Pizza, 18 Iul 2010 | 29834 vizualizari

 

foarte bun si pufos,dar nu era pentru noi ci l-am facut pentru o prietena

 

INGREDIENTE

  • 1,200 faina
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 3 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • 5 vanilii
  • coaja de la 2 lamaie
  • lapte 300 ml-aproximativ depinde de faina foarte mult
  • 1 ou pt uns+mac
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac:

Se pune faina ,zaharul,uleiul,drojdia dizolvata in laptele caldut si 3 galbenusuri,vaniliile,coaja de lamaie in masina de paine.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu aluatul.

Se lasa la framantat si dospit in masina de paine.

Dupa ce aluatul a dospit bine se ia si se pune intr-o tava unsa cu putin ulei(se ia o bucata din aluat pt impletit),iar deasupra se impleteste o coronita din 3 si se pune pe margina iar pe mijloc tot in 3 impletita se face o cruce.

Se unge bine cu un galbenus de ou si cu 2 linguri de lapte apoi se presara mac ,

se lasa la caldura sa cresca 15 minute apoi se pune in cuptorul preincalzit 30 minute la 160 grade

Sincer pritena mea la dus la biserica pentru un parastas si de acea vroia in acesta forma.

Din pacate sectiune taiata nu am .

In schimb se poate face in aluat cu umplutura de cacao,nuca ,stafide,rahat,mac.................acesta l-a vrut simplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

19.07.2010, 11:22

nu am o pretenti..sa fie la fel k asta k e bunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

nadina73 1

20.07.2010, 03:14

ok rocsi se va onora comanda dar vi dupa el

Rodica69 1

26.01.2014, 11:56

Multumesc mult de tot pentru reteta! Si eu tot colac pentru pomenire am facut (dar de aici inainte din aluatul acesta o sa fac si cozonacii). A fost usor de facut, a iesit gustos, intr-adevar foarte pufos, si totusi si-a pastrat bine forma (ceea ce este important in cazul colacilor care trebuie dusi la biserica).
Ca mentiuni:
- am folosit drojdie uscata
- pentru ca nu am masina de facut paine si, deci, trebuie sa framant manual aluatul, am frecat galbenusurile cu zaharul (ca sa fiu sigura ca se dizolva).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de grau si faina de soia