Compot de gutui

de Ina in Conserve, 2 Oct 2010 | 12302 vizualizari

 

Este reteta la care am muncit cel mai mult :D Adica soacra-mea a facut compotul si eu pozele :)))) Ba mint!!! Am mai si mancat din gutui :">
In mod normal n-as fi pus reteta, dar cum e ceva de sezon, sper sa va ajute. Eu ador compotul de gutui : simplu sau in tortul cu frisca si nuca :D

 

INGREDIENTE

  •   5 gutui mari
  •   zahar  ( doua linguri rase la un borcan de 800 g )
  •   apa
  •   borcane  ( mie mi-au iesit 8 borcane de 800 g )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de gutui:

 

       Gutuile se spala bine, se curata de puf, apoi le feliem fara a indeparta coaja. Umplem ¾ din capacitatea borcanelor cu felii de gutui , adaugam 2 linguri rase cu zahar la fiecare borcan, apoi completam cu apa pana aproape de buza borcanului  si capsam. Sterilizam borcanele in oala captusita cu un prosop, lasandu-le sa fiarba cca 15-20 minute. Cand se racesc, le depozitam in beci sau camara.

     ( 03.10.2010 )  Gata, am pus poza cu bucatareasa, s-o fac vedeta (vorba jolyginei ) =))=))

 

TIPS-URI

1

       Pune apa in borcane imediat ce ai pus si feliile de gutuie, altfel vor capata o culoare maronie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Ina 1

27.10.2010, 22:20

Am cam lenevit, Sylvia! Multumesc de compliment Esti o dragutza!

Dana_Retetegg 1

27.11.2010, 20:12

Si soacra mea face compot de gutui la felEu il ador, as manca mereu

eu_eu 1

08.12.2011, 21:41

si mie imi place esarfa gutuilor...foarte galbena... si vb de soacre... si soacra mea imi face compot... da nush unde e k sa mananc si eu compot facut de ea...oricum sunt sigura k e foarte bun... pofta buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in bulion by Doamna Dia