Compot de gutui pentru iarna

de MotanLaOale in Sirop / Compot, 7 Noi 2020 | 6799 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gutui (12 bucati)
  • zahar (2 linguri de borcan)
  • zahar vanilat (1/2 plic de borcan)
  • borcane de 800g srerilizate (10 bucati)
  • apa
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de gutui pentru iarna:

Gutuile se spala bine indepartand puful folosind un burete de vase nou.

Se curata de partea tare de la samburi si de urmele de vierme si se taie bucati potrivite.

Eu le-am pus in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze deoarece am avut gutui foarte stricate si viermanoase si a durat mult curatatul.

Cand sunt curatate se scurg de apa si se pun in borcane cam 3/4 din borcan.

Se pun 2 linguri de zahar si 1/2 plic de zahar vanilat in fiecare borcan.

Am umplut borcanele cu apa si le-am pus capacele. Mi-au iesit 7 borcane din cauza ca gutuile au fost foarte stricate.

Am invelit borcanele in ziare, le-am pus intr-o cratita inalta, am pus apa pana la gatul borcanelor si am pus-o pe foc.

Am fiert borcanele 40 de minute de cand a dat apa in clocot.

Se lasa la racit in apa in care au fiert.

Se acot, se sterg si se depoziteaza in camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de gutui pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de mere, reteta gustoasa si aromata