Compot de pere intregi

de delia64 in Sirop / Compot, 6 Mar 2013 | 10220 vizualizari

 

Aceasta reteta o stiu de la mama mea ,o face in fiecare toamna .
Perele le am din gradina ei .

 

INGREDIENTE

  • 4 kilograme pere de toamna
  • 0,800 grame zahar
  • 4 litri apa
  • zeama de la o lamaie
  • o lingurita scortisoara
  • 2 aspirine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere intregi:

Aleg pere mai tari  , le spal si le asez in borcanele spalate si sterilizate.

Apa , zaharul ,scortisoara si zeama de lamaie se fierb pana cand se leaga siropul si zaharul este topit .

Adaugam cele 2 aspirine dizolvate in apa si mai lasam sa dea un clocot.

Siropul se pune  peste pere in borcane , lasand un spatiu de 3-4 centimetri gol .

Intr-o cratita mai mare asezam un prosop de bucatarie si punem apa pana la jumatate  .

Se capseaza borcanele si se fierb aproximativ 30 de minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa   din cratita .

Siropul din borcane va capata o culoare galbuie , atunci luam cratita de pe foc , acoperim cu un prosop borcanele si lasam pana a doua zi .

Le asezam in camara sau in beci .

Iarna vom avea un compot delicios de pere .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Se poate face compotul si cu perele taiate felii.

2

Cine doreste poate sa puna zahar vanilat in loc de scortisoara , am facut si asa si e tare gustos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere intregi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

06.03.2013, 21:01

imi place compotul de pere

Rocsi 1

06.03.2013, 21:04

Bun si cu un parfum deosebit!

delia64 1

06.03.2013, 23:07

Motan Buni Dia Rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de-o zi