Compot de prune

de Bya Ralu in Sirop / Compot, 9 Oct 2012 | 4243 vizualizari

 

e pentru prima data cand fac si au fost si peripetii:)))au iesit 6 borcane dar unul a facut bum bum:))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • zahar(20 linguri)
  • zeama de lamaie
  • scortisoara
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Spalam bine prunele si le rupem codita. Intr-o oala mare punem 5 borcane de apa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. La un borcan de apa se pun 4 linguri de zahar. Dupa ce a dat un clocot adaugam pe rand prunele (sau toate deodata daca oala ne permite) se lasa 2 minute si se scot. Le asezam in borcane (5-6 bucati) Iar in zeama de pe foc punem scortisoara, amestecam bine si oprim focul. Sub fiecare borcan se pune o lama de cutit pentru a nu crapa borcanele. Adaugam zeama si punem capacele. Intr-o oala mare pune borcanele ,punem apa pana la gatul borcanului si le punem pe foc. Dupa ce incepe sa clocoteasca se lasa 15-20 minute la sterilizat. Se mai lasa cateva minute si se scot. Se impaturesc cu un prosop pana a doua zi dupa care se muta in camara sau beci!

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune şi mere - poame