Compot de vişine

de ionix in Sirop / Compot, 6 Iul 2011 | 6782 vizualizari

 

Pentru circa 12 borcane de 800 g de compot de visine... Simplu şi gustos.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de vişine 
  • 1 kg si 250 g zahăr
  • 6 l apă
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de vişine:

Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape:

1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă.

2. Borcanele şi capacele le spălăm cu apă clocotită şi le lăsăm la scurs.

După ce am efectuat aceste etape, vom pune apa cu zahărul la fiert, până când zahărul este topit iar apa clocoteşte. Cât timp apa fierbe, vom repartiza vişinele în borcane. 

Siropul, adică apa fiartă cu zahăr, se toarnă în borcane. Se pune suficient de mult sirop cât să acopere bine fructele. Imediat punem capacele pe borcanele cu compot de visine, acoperim cu nişte prosoape groase şi lăsăm până când se răcesc. 

Când s-au răcit, borcanele de compot de visine se transferă în cămară şi se servesc iarna.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

Dacă nu sunteţi siguri că vor ţine peste iarnă, puteţi să puneţi borcanele cu compot de visine în apă fierbinte la cuptor, pentru 30 minute. Dar mie-mi ţin fără să mai fac acest procedeu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Compot de prune