Conopida cu mazare in stil indian

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 10 Mar 2017 | 3250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 850 grame conopida, desfacuta in buchetele
  • 1 chili verde
  • 200 grame mazare
  • 1 1/4 lingurita curcuma
  • 1 lingurite seminte de coriandru
  • 2 lingurite seminte de fanicul
  • 1 lingurita pudra de coriandru
  • 1 lingurita faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri pasatta
  • Pentru toppingul crocant:
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 chili mare
  • 8 frunze de curry
  • 1 bucata de 5 cm de ghimbir.
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu mazare in stil indian:

Se adauga conopida intr-un bol mare si se presara cu faina, curcuma, sare si o lingura de ulei. Se amesteca bine. 

Se incalzeste restul de ulei, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga conopida si chiliul taiat in jumatate, longitudinal si se calesc 5-6 minute. 

Se adauga coriandrul, semintele de fenicul si cuminul si se mai gatesc 1 minut. 

Se reduce focul, se adauga pasata si mazarea, se acopera tigaia cu un capac si se lasa 6-7 minute, amestecand din cand in cand. 

Pentru toppingul crocant, se taie usturoiul in felii subtiri, la fel ca si chiliul. Ghimbirul se taie julienne. 

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga frunzele de curry, apoi ghimbirul si se gatesc 20 de secunde. Se reduce focul si se adauga usturoiul si chiliul. Se soteaza cateva minute, pana cand totul devine crocant.

Se presara peste conopida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu mazare in stil indian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu si fara carne