Conopida gratinata cu sos de broccoli

de anca_rm in Mancaruri de legume, 13 Mai 2016 | 3833 vizualizari

 

Daca va plac mancarurile usoare si delicioase , si daca va plac legumele din familia cruciferelor aceasta este o reteta foarte buna .
Broccoli este legume din familia cruciferelor care ofera cele mai multe beneficii organizmului uman. Desi unii il iubesc (eu si fetita mea), iar altii il urasc el ramana reprezentantul de frunte al familiei din care mai fac parte conopida, napii, guliile, varza etc. Familia cruciferelor numara peste 3700 de specii .
Reteta se poate prepara cu smantana grasa si cascaval , sau cu carne dar eu am optat pentru o smantana vegetala iar deasupra am razuit putin parmezan.

 

INGREDIENTE

  • -1 broccoli (aprox 500 gr)
  • -1 conopida (aprox 500-700gr)
  • -1 cubulet unt (15 gr)
  • -50 gr parmezan
  • -200 ml smantana vegetala
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita seminte chimen macinate
  • -frunze proaspete de brocoli si patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu sos de broccoli:

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu).

Pe foc punem in doua vase apa la fiert. Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli .

Brocolii trebuie lasat sa fiarba putin, cam 3 minute ii ajunge si  strecuram .

Conopida o lasam la fiert pana se inmoaie usor, o scurgem de apa.

Intr-un vas de yena am asezat conopida, iar peste ea am pus bucatele de unt. Acesta in timpul gatirii la cuptor se va topi si va intra printre conopida.

Broccoli il facem pasta impreuna cu smantana vegetala si semintele de chimen cu ajutorul unui blender. Asezam cu sare si piper si turnam peste conopida.

Punem vasul in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute . Dupa cele 15 minute punem deasupra parmezanul razuit si mai dam la cuptor inca 10 minute.

Presaram deasupra patrunjel verde si busuioc si servim cu drag.

 

 

 

TIPS-URI

1

folositi smantana grasa si orice fel de branza pentru o mancare mai bogata in proteine

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varză proaspătă călită şi cartofi noi prăjiţi