Conopida intreaga la cuptor

de Cocktail_of_Senses in Mancaruri de legume, 4 Mar 2014 | 8294 vizualizari

 

Mi-am propus sa realizez si retete in care legumele sunt vedetele, asa ca astazi conopida joaca rolul principal.

 

INGREDIENTE

  • - 1 conopida intreaga curatata de frunze
  • - 400 g iaurt grecesc
  • - zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 lingura curry
  • - 1/2 lingura usturoi pudra
  • - putin chilli uscat
  • - o lingura ulei vegetal
  • - sare de mare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida intreaga la cuptor:

Reteta este foarte simpla. Mai intai amestecati iaurtul cu coaja rasa si zeama de lamaie, curry, usturoi, chilli, sare de mare si piper. Scufundati in acest amestec capul conopidei, tinand bine de tulpina si executand miscari circulare pentru a imbraca in intregime conopida in sos.

Incingeti cuptorul la 200 grade si ungeti cu ulei o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati conopida in tava, cu inflorescentele in sus, si introduceti la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, pana capata o culoare aramie.

Am servit acest preparat alaturi de grisine cu rozmarin invelite in prosciutto crudo.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida intreaga la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

laura_n 1

07.03.2014, 14:17

fain! sunt curioasa cum e, banuiesc ca e un pic crocanta, nu?

Cocktail_of_Senses 1

07.03.2014, 18:32

Da, la exterior este crocanta, dar interiorul moale! sa imi spui daca ai incercat-o.

danakarin 1

15.03.2014, 07:20

Aratoasa si inedita reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta