Conopida la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2010 | 17623 vizualizari

 

"Conopida este o varza cu studii superioare" Mark Twain

 

INGREDIENTE

  • 500 g conopida
  • 100 g unt
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g telemea de oaie rasa
  • 100 g faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor:

Se curata conopida si se spala bine cu apa calda si putin otet. Se desface buchetele si se fierbe 10 minute in apa cu sare (conopida se adauga numai cand apa fierbe).

Se prepara un sos din untul incalzit in care se adauga faina si apoi laptele si se amesteca continuu pana se leaga, apoi se da deoparte. Dupa ce s-a racit se adauga ouale batute si branza.  

Se scurge de apa conopida si se lasa sa se raceasca. Se unge cu unt o tavita, se aseaza conopida, se condimenteaza cu sare si piper, se toarna peste ea sosul si se presara deasupra cascaval.

Se da la cuptor 30-40 de minute pana se rumeneste.

TIPS-URI

1

Daca aveti forme mai mici se poate imparti conopida in patru portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de peste