Conopida pane

de MOKUSKA in Mancaruri de legume, 28 Aug 2015 | 3636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mai mare
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Desfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana intra furculita in ele (nu mai mult!). Le scoatem cu o sita, le presaram cu piper si lasam sa se raceasca.

Cele 3 oua se bat cu  praf de sare si piper (eu am pus si praf de ardei iute tocat). Buchetelele de conopida le tavalim prin faina alba. Pesmetul pregatim intr-un bol.

Conopida presarata cu faina se da prin oua, dupa care se tavaleste prin pesmet.

In uleiul incins si la foc iute se prajesc pana se rumenesc, dupa care se scot pe o hartie absorbanta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida pane la cuptor