Conserva BIO de fasole verde in suc de rosii, pentru iarna

de Brindusa in Conserve, 19 Iul 2010 | 17594 vizualizari

 

Eu nu folosesc la conservare nici un fel de chimicale. In reteta aceasta fasolea se pastreaza foarte bine, chiar si 2 ani. Atat fasolea, cat si rosiile le am din gradina. Asa sunt sigura ca sunt BIO. Va avertizez ca ingredientele sunt destul de aproximative, caci n-am stat sa cantaresc ce am adunat din gradina :D

 

INGREDIENTE

  • 4 kg fasole
  • 2 l suc de rosii proaspat facut
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva BIO de fasole verde in suc de rosii, pentru iarna:

1. Curata fasolea de capete si eventuala "ata". Daca e prea lunga, rupe-o in bucati

2. Pune o oala cu multa apa (cam 8 l) la fiert

3. Cand apa fierbe, pune fasolea si fierbe-o putin, pana devine mai moale si flexibila

4. Strecoara bine fasolea si las-o sa se raceasca putin

5. Pune fasolea in borcane, indesand cat poti de multa

6. Umple borcanele cu suc de rosii si insurubeaza bine capacul

7. Pe fundul unei cratite foarte mari pune un strat de ziare. Pune borcanele inauntru, unul langa altul. Toarna apa cat sa acopere 2/3 din borcane. Acopera borcanele cu un capac mare sau un strat de ziare.

8. Pune cratita la fiert. Fierbe 1 ora din momentul in care apa a inceput sa fiarba

9. Lasa borcanele la racit in cratita pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva BIO de fasole verde in suc de rosii, pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

lia maria 1

29.07.2010, 17:49

Brandusa multumesc pentru reteta am executat-o la iarna am sa-ti spun cum e la gust bineinteles

Oana 1

30.07.2010, 20:03

Ce bine arata, absolut delicioasa Vreau si euuuu

Panacris 1

10.08.2013, 16:23

Direct la favorite! Acum se prepară!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de fasole verde, cu dovlecei si ardei copti