Conservă de fasole (de post)

de botcrina in Conserve, 17 Dec 2012 | 11518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg fasole boabe
  • 3 kg gogoşari
  • 1 kg ceapă
  • 1 l bulion
  • 1 l ulei
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • sare dupa gust
  • 1 lingură salicil
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conservă de fasole (de post):

Punem fasolea la fiert intr-o oală mare şi acoperim cu apă, sa treaca peste fasole cam de 3 degete.

Fasolea când va fierbe îşi va mării volumul şi trebuie să mai rămână putină apă  care va constituii un sos consistent. 

Călim ceapa taiată  cubuleţe în uleiul încins, după care o scoatem pe o farfurie.

În acelaşi ulei călim gogoşarii tăiaţi cubuleţe, iar când fasolea este fiartă turnăm peste ea gogoşarii cu ulei cu tot şi ceapa.

Condimentam cu sare şi piper boabe, adaugăm şi frunzele de dafin, apoi mai lăsăm să dea în două-trei clocote amestecând uşor ca să nu se zdrobescă fasolea.

La final punem salicilul.

Turnăm cu un polonic mai mic sau cu o lingură pentru sos compoziţia în borcane, inchidem ermetic şi le punem la cald 2-3 ore, după care dustulim prin fierbere borcanele.

Poftă bună!!!

TIPS-URI

1

dacă doriţi sa aibă mai mult sos, când este aproape fiartă mai puneţi apă;

2

acest fel de conservă poate fi făcut şi cu carne sau cârnaţi de casă afumaţi;

Daca ti-a placut reteta noastra "Conservă de fasole (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

botcrina 1

18.12.2012, 10:46

marcela1979 1

18.12.2012, 10:52

foarte buna reteta de retinut

botcrina 1

18.12.2012, 18:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti de vara murati