Copane de curcan la cuptor

de mirela0911 in Curcan, 27 Mar 2011 | 11731 vizualizari

 

Dia, bine ai zis.... sigur voi mai gati carne de curcan. Excelenta a fost. Vorba sotului dupa ce a terminat de mancat: " Asta daaa..... ar mai fi mers o pulpa!"

 

INGREDIENTE

  • 2 copane de curcan
  • 2-3 lg ulei
  • sare, piper, boia
  • ienibahar macinat
  • 8 catei de usturoi
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • 4-5 foi dafin
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 150 ml vin alb
  • 300-350 ml supa de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copane de curcan la cuptor:

Se curata si se spala bine copanele. Se sterg cu un prosop de hartie dupa care se cresteaza in cateva locuri pe ambele parti. Se pun pulpele intr-un vas de yena. Uleiul, sarea, piperul si boiaua se amesteca impreuna dupa care se ung pulpele bine. Usturoiul se curata si se pune cate un catel in fiecare crestatura. 

Peste pulpe se presara putin ienibahar macinat. Se imprastie in vas piperul, boabele de mustar si foile de dafin.

Se curata legumele. Morcovii se taie rondele, telina se taie bucati mai marisoare si ceapa se taie in 8 bucati. Se pun si legumele in vas in afara de ceapa care o punem mai tarziu.

Se toarna in vas vinul si supa de pui. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pt cca o ora. Se scoate din cuptor, se indeparteaza folia si se pune ceapa. Se da din nou la cuptor pt inca 30-40 minute sa se rumeneasca frumos.

Se serveste cu garnitura si salata. Eu am optat pt cartofi pireu si salata de ardei copti.

Mmmmmmm........delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copane de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan