Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie

de Panacris in Dulciuri, 5 Dec 2012 | 3829 vizualizari

 

De cand am vazut cornuletele la Gaby, mi s-a facut o pofta teribila. Am mai preparat aceste cornulete acu' veo 10 ani, si mi-am reamintit gustul fraged si crocant. Multumesc Gaby :-* Ca sa adaug si eu ceva inedit acestei retete, am folosit ptr umplutura, dulceata de sfecla rosie de la Bunica ( vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html), multumesc, inca odata, Bunica >:D< Nu in ultimul rand m-am gandit si la cei care postesc sa le daruiesc ceva dulce si gustos!

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau 500 g,
  • · zahar tos o lingura,
  • · ulei de floarea soarelui 1 cana,
  • · bors din tarate 1 cana,
  • · sare iodata 1/2 lingurita,
  • · drojdie uscata 1 pliculet,
  • · zahar vanilinat 2 pliculete,
  • · gem de sfecla rosie sau rahat, pentru umplut,
  • · nuca macinata 50 g,
  • · zahar pudra.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie:

Intr-un vas inalt se amesteca uleiul, borsul si drojdia. Se omogenizeaza foarte bine cu mixerul, apoi se adauga sarea, zaharul tos, zaharul vanilinat si faina amestecand usor pana se incoproreaza toate ingredientele si se obtine un aluat elastic, nelipicios. Se strange aluatul intr-o bila mare, se aplatizeaza cu sucitorul, pana se obtine o foaie de cca 1 cm grosime. Se taie dreptunghiuri potrivite, se pune pe fiecare bucata dulceata de sfecla rosie de la Bunica ( vezi reteta aici:  http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html ) , alternandu-se cu bucatele de rahat colorat, se presara apoi nuca peste, ele, se ruleaza cornuletele in diagonal. Apoi se pun intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, se pun la copt in cuptorul preincins, cca. 15 minute la foc potrivit. Dup ace se coc, se scot din cuptor se lasa la racorit si apoi se dau prin zahar pudra. 

TIPS-URI

1

borsul se poate inlocui cu o cana de apa rece in care ati pus 1 lingura de otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors si dulceata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach