Cornulețe fărâmicioase cu magiun sau ”Cornuțăi cu majun” :)

de Rita Ilies in Prajituri, 14 Dec 2013 | 12292 vizualizari

 

Daaa!!! Am reușit! :))
De muuultă vreme căutam o rețetă bună din care să iasă niște cornulețe care să se sfarme, care să mi se topească în gură, pur și simplu. Am primit tot felul de rețete, însă nu ieșeau cum îmi doream; ”porhanyós”, cum zic ungurii ca mine. :)))
Azi, am bucuria să vă împărtășesc rețeta celor mai bune cornulețe cu magiun și nuci pe care le-am mâncat în viața mea. :)

 

INGREDIENTE

  • Și-avem nevoie de:
  • 480 g făină cernută
  • 200 g untură de porc
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 plicuri cu praf de copt
  • 2 linguri cu oțet
  • 9 linguri cu apă rece
  • 2 borcane de magiun de casă de 300 ml (puteți să puneți și mai puțin)
  • o mână de miez de nucă întreg
  • zahăr pudră vanilat pentru final
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe fărâmicioase cu magiun sau ”Cornuțăi cu majun” :):

Într-un castron generos omogenizăm untura cu zahărul pudră, apa și praful de copt stins cu oțet. Adăugăm făina cernută și frământăm până când obținem un aluat care nu se lipește de mână. 

Tapetăm planșa de lucru cu făină, întindem aluatul, tăiem marginile pentru a lucra ordonat și ungem cu magiun. Rulăm, după care tăiem. O parte din cornulețe le-am umplut cu bucăți de nucă și magiun, iar pentru cealaltă parte am folosit doar magiun. 

Cornulețele obținute le așezăm în tavă, pe hârtie de copt. Le coacem la o temperatură de 170 de grade, în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 20 de minute. Urmărim coacerea.

Odată coapte, pudrăm cornulețele cât încă sunt fierbinți. Totuși, ar fi bine să le servim reci, altfel riscăm să ne doară burtica. :)

Sărbători frumoase și ! :)

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe fărâmicioase cu magiun sau ”Cornuțăi cu majun” :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu smantana si unt