Cornuri cu dulceata de prune si nuca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 4 Feb 2015 | 5650 vizualizari

 

Cea mai buna reteta de cornuri pe care o fac cu placere mereu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 5 oua
  • 2 lg de zahar
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 12 lg de ulei
  • 300 gr de lapte
  • un praf de sare
  • dulceata de prune
  • 150 gr nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu dulceata de prune si nuca:

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald. Faina se pune intr-un bol, se adauga, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata, untul.

Se framanta un aluat elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura nuca macinata se amesteca cu 5 lg de dulceata de prune.

Aluatul crescut se imparte in 2 parti egale, o parte se lasa, iar cealalta parte se imparte in 8 parti egale. Se intind oval si o jumatate va fi crestata longitudinal, iar pe cealalta se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se baga la cuptorul preincalzit la 200 gr pana se rumenesc.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Umplutura nu curge din cornuri daca are o consistenta mai groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de prune si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

04.02.2015, 21:02

Cornurile cu dulceata de prune si nuca eu le ador!

mihaelar63 1

04.02.2015, 23:25

Ce harnica ai fost !!!!

mirela0911 1

06.02.2015, 15:24

Vai ca bune mai sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert amandina