Cornuri cu unt

de stefy_a in Piine, 5 Mai 2016 | 3189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 260 g faina + 30 g
  • o lingurita rasa sare
  • 25 g zahar
  • 175 ml lapte
  • un galbenus pentru uns cornurile
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu unt:

Drojdia se dizolva in laptele incalzit putin
Intr-un vas se cerne faina si peste ea se adauga, laptele cu drojdia dizolvata, zaharul, sarea, se amesteca si se framanta aluatul
Se lasa la frigider circa 30 de minute
Pe masa de lucru se presara faina si se aseaza aluatul
Aluatul se intinde putin sub forma de foaie, si in centrul lui se aseaza untul moale
Aceste se impatureste si se incepe sa se intinda cu sucitorul
Se impatureste iar si apoi iar se intinde foaia cu sucitorul, si se adauga cate putina faina si tot asa pana ce untul se incorporeaza total in aluat si aluatul nu mai este lipicios
Aluatul astfel obtinut se da din nou la frigider pentru 30 de minute
Dupa acest timp, se imparte aluatul in doua bucati egale
Pe masa de lucru se pune din nou faina, se intinde prima foaie cu sucitorul, se taie in patru, apoi in 8 (eu fiecare triunghi mare l-am taiat in 3 ca sa-mi iasa cornurile mai mici).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

05.05.2016, 20:20

bune

marcela1979 1

05.05.2016, 22:21

AndrutzaP 1

06.05.2016, 09:12

Sigur sunt delicioase! Merg de minune la micul dejun!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu unt si branza