Cornuri de brutar

de marcelas in Piine, 17 Feb 2010 | 9051 vizualizari

 

Reteta originala o gasiti aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/02/cornuri-de-brutar.html

 

INGREDIENTE

  • 600ml apa calduta
  • 1ou
  • 1kg faina
  • 8 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite sare
  • 50g drojdie proaspata/2 lingurite drojdie uscata
  • 1 galbenus de ou
  • 1-2 linguri ulei(pt. uns)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de brutar:

Framantam aluatul si il lasam la crescut. Eu l-am facut in masina de paine.

Cand aluatul a crescut, il taiem in 2 bucati; cele 2 bucati le taiem in alte 10-12 bucati mai mici,fiecare. Fiecare bucata mica o intindem cu degetele cu putin ulei in forma de cerc. O rulam si o rasucim ca pe un melc, innodand-o. La fel procedam cu toate bucatele de aluat.

Luam apoi prima bucata si o intindem, cu ajutorul unui sucitor, in forma de oval. Apoi intindem mai bine unul din capete, pana capata o forma elipsoidala.
Rasucim de la baza spre varf, pana obtinem un corn. Il asezam in tava si il ungem cu oul batut cu putin ulei. Il presaram cu putina sare kosher.

Cand tava e pregatita cu cornurile unse cu ou, le dam la cuptor la 400F(conv.).

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de brutar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

catike 1

17.02.2010, 22:30

Minunate cornuri. Imi aduc aminte de copilarie

marcelas 1

17.02.2010, 22:32

Ma bucur ca iti plac!!!Numai bine.

madi_marin 1

23.02.2010, 16:26

ce frumoase sunt cornurile.....minunate....pun si eu reteta la favorite ca trebuie sa o incerc curand....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de brutar